Основні помилки при замовлені пакування

Наша виробнича компанія PRO100BOX займається виготовленням коробок, коробочок і упаковки з картону вже більше 5 років. Буває, що замовлення проходять як по маслу, а буває - на кожному кроці чекає неприємна несподіванка. Спробуємо окреслити поширені помилки, які можуть порушити виробничий процес виготовлення пакувальних коробок і привести до поганого результату:


• помилка в кресленні;
• помилкове розташування дизайну по сторонам коробки;
• орієнтовні дані;


Помилка в кресленні


Це чисто технічна помилка, яка відсівається майже відразу, як тільки наш конструктор бере в роботу викрійку надіслану клієнтом. Досвідчене око тут ні до чого. Креслення коробки перевіряється в спеціалізованій програмі, яка показує, як вона буде виглядати в зібраному вигляді. Якщо є які-небудь дефекти їх видно неозброєним поглядом.
Однак на цьому перевірка креслення коробки не закінчується. Перш ніж замовити виготовлення штанцформи, яка буде використовуватися для висікання пакування, ми виготовляємо тестовий зразок вашої коробочки.
Чому виникають помилки при створенні викрійки або креслення упаковки? Зазвичай замовники звертаються до перевірених дизайнерів, яким довіряють і які розуміють стиль своїх клієнтів. Одна справа зробити якісний дизайн листівки, а інше - розробити багатовимірний конструктив пакування і брендувати його з усых боків у 3D. Тут потрібні знання іншого типу. Ми не закликаємо замовляти розробку конструктиву у нас. Просто пам'ятайте про те, що розробка пакування це більш складний процес, ніж створення листової поліграфії, і виконувати це завдання повинен професіонал.

Помилкове розташування дизайну по сторонам коробки


Простими словами описати цю помилку не вийде. До самої зрозумілої версії можна віднести написи догори ногами, щодо верха і низа пакування, або зовнішнє оформлення, розгорнутє в протилежній бік від того місця де коробка відкривається / закривається.
Ось для прикладу фото однієї і тієї ж коробочки. Знайдіть відмінності:


Щоб уникнути помилок по розташуванню оздоблювальної частини пакування потрібно чітке розуміння як буде коробочка відкриватися. Де буде її верх і низ, як буде тримати упаковку покупець і в якій послідовності зчитувати інформацію. Менеджери, що відповідають за процес виготовлення упаковки, можуть не до кінця розуміти сенс текстового або візуального оформлення. Отримавши макет від клієнта, вони можуть виготовити по ньому пакування, невловивши смислову невідповідність.
За фактом маємо чітко виконану роботу відповідно до затвердженого Т.З., а на ділі засмученого клієнта отримав не той продукт, який він собі уявляв.
Щоб уникнути таких промахів, ми відправляємо клієнту перед запуском тиражу 3Д модель коробки з дизайном. Покрутивши її з усіх боків, клієнт може вчасно помітити свою помилку і благополучно виправити перед початком робіт.
 

Орієнтовні розміри, параметри і терміни


Коли ви надаєте орієнтовні дані щодо розмірів пакування, нанесення(відсутній дизайн) ви отримуєте орієнтовні ціни та терміни виготовлення і т.п. Якщо по факту в роботу поступає коробочка яка буде лише на 1 см. відрізнятися від заявлених раніше розмірів, ціна може і буде відрізнятися набагато більше, ніж на 1 грн.
Розраховуючи індивідуальний тираж, менеджери враховують безліч параметрів, з яких і буде виведена фінальна вартість. Якщо на лист картону ідеально лягли чотири викрійки, то збільшення розмірів на 1 см, збільшить потребу в додатковому матеріалі мінімум на ¼. Також і з іншими параметрами.
Багато людей цікавиться термінами виготовлення. Від затвердженого макета + передоплати ми зобов'язуємося виготовити тираж вашого пакування протягом 10-12 робочих днів. Однак прогнозувати, як довго замовник буде вибирати конструктив упаковки, погоджувати дизайн, ми не можемо. У більшості випадків боротьба з корпоративними драконами займає у замовника в два чи в три рази більш, ніж сам процес виготовлення пакування с доставкою до офісу клієнта.

Шлях до створення Вашої ідеальної упаковки складний і тернистий, але подолати його з першого разу все-таки можна. Звертайтеся в PRO100BOX. Ми знаємо про виготовлення коробок усе!


п.с. це була перша стаття про найчастіші помилки в процесі виробництва пакування з картону. Надалі ми думаємо випускати і інші матеріали на цю гостру і болючу тему. Погодьтеся, що краще прочитати про те, як інші наступали на розкладені граблі і уникнути неприємних сюрпризів у ході робіт над пакуванням своєї мрії.

Поділитись в